Arne Jakobsen – Pædagog, psykolog og psykoterapeut

Psykolog Arne Jakobsen

Arne Jakobsen er udannet pædagog, psykolog og psykoterapeut og har haft privat psykologpraksis siden 1980’erne. Han er certificeret medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Arne Jakobsens erfaring som psykologi og psykoterapeut er stor. Han har blandt andet arbejdet i Viborg Kommunes familiebehandling og været misbrugsbehandler og souschef på behandlingscenteret Sydgården i Haderslev.

Yderligere har Arne Jakobsen spillet en vigtig rolle som supervisor på en lang række misbrugscentre, fængsler, arbejdsmarkedstilbud, rådgivningscentre, døgninstitutioner for misbrugere, dagbehandlingssteder for familier, opholdssteder, specialskoler og socialpsykiatriske tilbud.

I dag har Arne Jakobsen privat psykologpraksis i Badstuegade i Haderslev. Han er derudover fast underviser og kursusleder på IFUAM, der udbyder en komplet og certificeret psykoterapeutuddannelse.

Privat danner Arne Jakobsen par med sin kæreste Bodil. De været sammen siden 1989 og har tilsammen tre børn og seks børnebørn.

Arne Jakobsens fritid er præget af hans passion for at læse bøger og gå lange ture i naturen. På disse turer er det Arnes interesse i det omkringliggende samfund og menneskerne i det, der fylder hans tanker. Han gerning som psykolog og psykoterapeut og dedikation til at hjælpe mennesker med ondt i livet er allestedsnærværende.

Som psykoterapeut og psykolog er Arne Jakobsen særligt optaget af kontakt og nærvær. Han går meget op i at møde mennesker præcis, som de er uden fordomme. Han mener, at den fornemmeste opgave som psykoterapeut er at skabe et rum, hvor mennesker kan være sammen om præcis det, der er. Kun på den måde, mener Arne Jacobsen, at noget kan forløses i mennesker.

I sin gerning som psykoterapeut og psykolog er Arne Jakobsen meget inspireret af den amerikanske psykolog Carl Rogers klientcentrerede terapi og psykiateren Irvin Yaloms eksistentielle terapi. Arne mener, at et solid indsigt i det teoretiske grundlag er afgørende for arbejdet som psykoterapeut. Han går derfor op i, at de studerende på IFUAM får teorien helt ind under huden og samtidigt opnår en forståelse for vigtigheden af kropsligt nærvær og bevidsthed i relationen med mennesker i behandling.

Arne Jakobsens baggrund er:

  • Uddannet pædagog og cand. psych.
  • Uddannet psykoterapeut på Institut for Gestaltanalyse – MPF
  • Familiebehandling Viborg Kommune
  • Misbrugsbehandler og souschef på Sydgården i Haderslev
  • Privatpraktiserende psykolog – tilknyttet sygesikring
  • Supervisor på misbrugscentre, socialforvaltning, fængsler, arbejdsmarkedstilbud, rådgivningscentre, døgninstitutioner for misbrugere, dagbehandlingssteder for familier, opholdssteder, specialskoler, socialpsykiatriske tilbud m.v.
  • Personaletræning
  • Underviser og kursusleder på IFUAM